Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Phoebe

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Phoebe: De meisjesnaam Phoebe is afgeleid van het Grieks phoibos dat "rein" betekent.

Bekende naamdragers

Phoebe Halliwell is een personage uit de televisieserie Charmed, dat wordt gespeeld door Alyssa Milano. Phoebe kan visioenen krijgen van de toekomst, meestal na aanraking van een object en soms kan ze zelfs zweven.

Phoebe Buffay is een personage in de televisieserie Friends en vertolkt door Lisa Kudrow. Phoebe speelt gitaar en treedt soms op in een koffiehuis. Phoebe is masseuse van beroep en wordt regelmatig ontslagen. Phoebe valt op door haar kinderlijke gedrag en alternatieve ideeën. Ze is vegetariër en is kritisch tegenover het kapitalisme.

Afgeleide namen: Phebe, Phoebe, Feebe, Phoeby

Geboortekaartjes met de naam Phoebe

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Phoebe. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Phoebe of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Phoebe kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Phoebe of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Wenda   22 Jan 2013
Mijn nichtje heeft ook Phoebe, zij is 9 jaar. Je hoort de naam nog niet zoveel, leuk toch.

Feebe   22 Jan 2011
Nou mijn naam is al 19 jaar. Haha. Niemand heeft er ooit van gehoord. Ben benieuwd hoeveel naamgenootjes.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455