Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Philip

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Philip: De jongensnaam Philip is afgeleid van Filippus, een Griekse naam met als betekenis "liefhebber van paarden".

Bekende naamdragers

Philip Bloemendal (1918-1999) was een Nederlands nieuwslezer, die vooral bekend is als presentator van het Polygoon-journaal tussen 1946 en 1986. Zijn typische stem en zijn humor worden nog steeds door veel mensen herkend. Sinds 2002 wordt er door de Philip Bloemendal Stichting elke twee jaar een prijs uitgereikt aan een jong talent op radio en televisie die nieuwsberichten op een heldere en persoonlijke manier presenteert.

Philip Roth (1933) is een Amerikaans auteur die vooral schrijft over de Joodse identiteit en de politieke cultuur in de Verenigde Staten. Philip werd in 1969 bekend door de seksueel expliciete roman Portnoy's Complaint. In 1997 won hij de prestigieuze Pulitzer-prijs met American Pastoral en een jaar later ontving hij de National Medal of Arts van het Witte Huis. In 2002 kreeg Philip de gouden medaille van de American Academy of Arts and Letters voor zijn gehele oeuvre.

Afgeleide namen: Filip, Filipe, Felippe, Filippo, Fillip, Flip, Philpe, Philipp, Philippe

Geboortekaartjes met de naam Philip

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Philip. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Philip of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Philip kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Philip of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Pol Goossens   24 Aug 2012
Philip Freriks was ook een bekende NOS nieuwslezer.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455