Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Petronella

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Petronella: De meisjesnaam Petronella is een vrouwelijke variant van Peter, met als betekenis "de betrouwbare".

Bekende naamdragers

Petronella Burgerhof (1908-1991) was een Nederlandse gymnaste die in 1928 samen met haar ploeg goud won tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam. Ze waren de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.

Petronella Herfst (1841-1948) was van 1946 tot haar dood de oudste levende inwoner van Nederland. Petronella werd geboren in Amsterdam en huwde op achttienjarige leeftijd met Pieter Herfst uit Rotterdam, bestuurder op de paardentram. Het echtpaar kreeg wel 16 kinderen. Petronella hield van het goede leven, ging graag naar de bioscoop. Haar "zondagse pak", dat ze ruim 40 jaar bij elke feestelijke gelegenheid had gedragen, aan het Historisch Museum Het Schielandshuis van Rotterdam.

Afgeleide namen: Pedro, Peter, Peternella, Petronella, Petrie, Petrus, Pierre, Piet, Petrus, Pieter, Pit

Geboortekaartjes met de naam Petronella

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Petronella. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Petronella of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Petronella kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Petronella of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455