Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Peter

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Peter: De jongensnaam Peter is een variant van Petrus en betekent "de betrouwbare".

Bekende naamdragers

Peter Van de Veire (1971) is een Belgische radiomaker en vooral bekend als figuur achter de nieuwe Vlaamse radiozender MNM. In 1999 begon Peter bij Studio Brussel De Afrekening te presenteren op. Vanaf 2006was hij te horen in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op Studio Brussel, samen met Sofie Lemaire. In 2007 won Peter twee medailles op Humo's Pop Poll De Luxe: bekwaamste radiofiguur en beste radioprogramma voor De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow. In hetzelfde jaar werd hij door Knack verkozen tot mens van het jaar. Vanaf 5 januari 2009 werkt hij als presentator bij de nieuwe radiozender MNM, de opvolger van radio Donna.

Peter de Grote (1672-1725) was van 1682 tot 1721 tsaar en tot 1725 keizer van Rusland. Peter de Grote was een liefhebber van wetenschap en cultuur. Zo stuurde hij in 1696 zijn kamerheren naar verschillende steden om daar diverse wetenschappen te leren. Zelf ging hij in Koningsbergen twee maanden in de leer bij een ingenieur van de artillerie en bestuurde hij in Zaandam de scheepsbouw. Peter introduceerde Westerse kleding, landkaarten, gereedschappen en wapens in Rusland. Peter voerde ook veel oorlogen, o.a. tegen Zweden, Noorwegen, Polen, Perziƫ en het Ottomaanse Rijk.

Peter Pan is een fictief personage verzonnen door de Schotse schrijver James Matthew Barrie. Peter Pan neemt het samen met Londense kinderen op tegen de piraat kapitein Haak.

Peter Sarstedt(1941-2017) was een Brits singer-songwriter. Hij werd geboren in India en verhuisde in 1954 met de familie naar Engeland. Peter scoorde in 1969 een wereldhit met Where do you go to my lovely. Het lied over een meisje van arme komaf dat zich opwerkte tot lid van de Europese jetset. Dit nummer werd later gebruikt als soundtracks van de films "Hotel Chevalier" en "The darjeeling limited".

Afgeleide namen: Petrus, Pieter, Pit, Piet, Pedro, Pierre

Geboortekaartjes met de naam Peter

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Peter. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Peter of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Peter kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Peter of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455