Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pepijn

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Pepijn: De jongensnaam Pepijn is waarschijnlijk een fantasienaam, zonder duidelijke betekenis. Tijdens de middeleeuwen was Pepijn een populaire naam bij hofmeiers, vorsten en graven, denk maar aan Pepijn de Korte en Pepijn van Landen.

Bekende naamdragers

Pepijn de Korte (714-768) was van 751 tot 768 koning van Franken. Hij versloeg de laatste Merovingische koning en werd met de steun van de Paus Zacharias koning.

Pepijn Lanen (1982) is sinds 2004 rapper van de rapgroep De Jeugd Van Tegenwoordig. Daarvoor rapte hij samen met Bas Bron in Spaandammerbuurtkliek. In 2007 was hij drie maanden panellid van het muziekprogramma Doe Maar Normaal. Pepijn Lanen is de stem van verschillende personages van de animatiefilm Space Chimps.

Pepijn Gunneweg (1976) is een Nederlands acteur die deel uitmaakt van de Ashton Brothers, die sketches uitvoeren waarin ze acrobatiek, muziek, clownerie, slapstick en cabaret worden gecombineerd. Pepijn is ook bekend als acteur in televisieseries zoals Het Klokhuis, Fort Alpha en De Band.

Afgeleide namen: Pepin, Pepijn, Pippijn, Pippo

Geboortekaartjes met de naam Pepijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pepijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pepijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pepijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pepijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Vera   14 Dec 2015
Super! Ik vind Pepijn een hele mooie, stoere naam!

Julia   26 Mar 2015
Ik vind Pepijn een hele mooie naam. Klinkt stoer, lief, chique en sportief.

lieke   01 Jan 2015
niet te veel geschiedenis

pepijn   07 Apr 2010
pepijn is fijn !

Isabel   26 Dec 2009
Onze zoon Pepijn is nu al 8 jaar en ik vind het nog steeds een unieke naam voor een uniek kind!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455