Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pelle

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Pelle: Pelle is een verkorte vorm van Pelgrim, met "de vreemdeling" of is afgeleid van Petrus, met als betekenis "de betrouwbare".

Bekende naamdragers

Pelle Rietveld (1985) is een Nederlandse, die is gespecialiseerd in de meerkamp. In 2001 en 2002 werd Pelle Nederlands jeugdkampioen junioren B op de 400 m. Bij de junioren A werd hij in 2003 en 2004 Nederlands jeugdkampioen op de tienkamp en de zevenkamp. Op het wereldkampioenschap voor junioren in 2004 werd hij vierde. In 2007 behaalde Pelle de vijfde plaatst plaats op de tienkamp van het EK onder 23 jaar.

Afgeleide namen: Pel

Geboortekaartjes met de naam Pelle

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pelle. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pelle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pelle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pelle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

John   21 Oct 2017
Mijn hond heet Pelle

Pelle de koning   08 Jan 2013
ik heet pelle

pelle   24 Mar 2012
ik heet pelle


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455