Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Paul

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Paul: Paul is een verkorting van Paulus, een Latijnse naam met als betekenis "de kleine".

Bekende naamdragers

Paul McCartney (1942) is een Brits popzanger en componist, die bekend werd als lid van The Beatles. In 1957 richte hij die band op samen met John Lennon, George Harrison en Ringo Starr. Hij huwde in 1969 Linda Eastman, een fotografe en samen kregen ze drie kinderen: Mary, Stella en James. De bekendste liedjes van de Beatles zijn Yesterday, Hey Jude en Let It Be. Iin 1970 gingen de Beatles uit elkaar en begon Paul een solocarrière en een jaar later richte hij een nieuwe band op: Wings. De grootste hit van deze groep werd het nummer Mull of Kintyre. McCartney en zijn vrouw Linda waren uitgesproken vegetariërs en dierenrechtenactivisten.

Paul Cézanne (1839-1906) was een Franse kunstschilder. Paul Cézanne behoort tot het postimpressionisme, een kunststroming die volgt op het impressionisme. Zijn werk vormde een overgang naar het kubisme.

Paul de Leeuw (1962) is een Nederlands televisiepresentator, komiek, cabaretier, acteur en zanger. Paul is werd herhaaldelijk uitgeroepen tot populairste presentator of televisiepersoonlijkheid in Nederland en populairste buitenlandse presentator in België. In 1983 won Paul de persoonlijkheidsprijs op Cameretten in Delft. In 1986 maakt hij zijn radiodebuut in de Lieve Paul liefdeslijn. Een jaar later was hij gastpresentator in het programma Sterrenslag van de AVRO. In 1990 kreeg De Leeuw zijn eigen televisieprogramma bij de VARA: De Schreeuw Van De Leeuw. In 1991 bracht De Leeuw zijn cd Voor U Majesteit uit, waarop de hit Vlieg Met Me Mee stond. In 2008 won Paul voor de derde keer de Televizier-Ster en voor het eerst de Televizier-Ring voor zijn Programma Mooi! Weer De Leeuw.

Paul Newman (1925-2008) was een Amerikaans acteur, die wordt beschouwd als één van de beroemdste Amerikaanse acteurs van de jaren zestig. Paul speelde hoofdrollen in populaire films als The Hustler, Cool Hand Luke en Butch Cassidy and the Sundance Kid. Paul werd tien maal voor een Oscar genomineerd en in 1987 won hij de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor zijn rol in The Color of Money.

Afgeleide namen: Pablos, Paulo, Paulus

Geboortekaartjes met de naam Paul

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Paul. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Paul of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Paul kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Paul of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jordi   05 Feb 2012
Mijn papa heet paul maar die is zeker NIET klein!! Vroeg was ie wel klein.....lijkt me ook logisch als je paul de boskabouter wordt genoemd !!!!

Elena (Zoek dat ook maar op)   14 Feb 2011
Mijn vader heet Paul... Hij is heel erg lief.Maar zeker niet KLEIN!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455