Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Patrick

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Patrick: De jongensnaam Patrick is afgeleid van het Latijnse patricius met als betekenis "patriciƫr". Patriciƫr was oorspronkelijk een naam van machtige Romeinse geslachten, waarvan het hoofd lid was van de senaat.

Bekende naamdragers

Patrick Kluivert (1976) is een bekend Nederlands voetballer die in tal van internationale clubs gespeeld heeft. Patrick Kluivert kende zijn grootste succes toen hij bij Ajax en FC Barcelona speelde. In 1995 maakte hij bij Ajax de winnende doelpunt in de Champions League. Hij is een topspits die goed kan koppen en beschikt over een uitstekende technische vaardigheid.

Patrick Dewael (1955) is een Belgisch politicus van de VLD, de Vlaamse liberalen. In 1985 werd hij verkozen tot volksvertegenwoordiger van het arrondissement Tongeren-Maaseik en werd hij Minister van Cultuur. In 1999 werd hij minister-president van de Vlaamse regering. In 2007 werd Patrick Dewael minister van Binnenlandse Zaken.

Patrick Swayze (1989) is een Amerikaans acteur die vooral bekend als dansleraar in de film Dirty Dancing. Daarvoor acteerde hij ook in de televisieserie North and South, dat handelde over de Amerikaanse burgeroorlog.

Afgeleide namen: Pat, Patrice, Patricia, Patricius

Geboortekaartjes met de naam Patrick

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Patrick. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Patrick of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Patrick kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Patrick of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

spongebob   16 Nov 2012
patrick is mijn bud buddy

Eugene   26 Oct 2011
Allen dikke zeesteren heten Patrick.

nikky   20 Oct 2010
febe dat is niet waar wat je zegt dat is mijn papa al

patrick   18 Oct 2010
hahaha ik heet patrick cool he mijn achternaam is Rijneveld

Sophie   28 Aug 2010
De naam Patrick vind ik een heel mooie naam.Omdat het een echte jongens naam is,en het is een schat van een jongen

febe   07 Jun 2010
mijn papa heet patrick en hij is de beste papa ooit!

laura   07 May 2009
patrick is mijn lieve vriend:d


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455