Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Patricia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Patricia: De meisjesnaam Patricia is afgeleid van het Latijnse patricius met als betekenis "patriciër". Patriciër was oorspronkelijk een naam van machtige Romeinse geslachten, waarvan het hoofd lid was van de senaat.

Bekende naamdragers

Patricia Paay (1949) is een Nederlands zangeres. Patricia is drie keer getrouwd geweest: met de gitarist Gerard Visser, met modekoning Joey Fresco en met de 15 jaar jongere Adam Curry. In 1965 debuteerde Patricia als zangeres in het jazz-orkest van haar vader onder de naam The Evergreens. Een jaar later maakte ze haar televisiedebuut in 1966 bij de TROS met Patricia Zingt. Enkele van haar singles worden een hit, waaronder Je Bent Niet Hip. In 1971 richte Patricia haar eigen groep Himalaya op, die later veranderde in Heart. In 1977 scoorde ze haar grootste hit met het nummer Who's That Lady With My Man. Vanaf 2003 speelde Patricia in de Engelse realitysoap Adam's Family. Patrica verscheen drie keer in de Playboy en is hiermee de oudste Playmate ter wereld.

Patricia Arquette (1968) is een Amerikaans actrice die in 2005 een Emmy Award voor beste acctrice kreeg voor haar rol in Medium. Voor diezelfde rol werd ze ook genomineerd voor een Golden Globe.

Afgeleide namen: Pat, Patrice, Patrycia, Patricius, Patrick

Geboortekaartjes met de naam Patricia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Patricia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Patricia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Patricia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Patricia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455