Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pascale

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Pascale: Pascal is afgeleid van het Latijns pacha en heeft als betekenis "geboren op paasdag".

Bekende naamdragers

Pascale Michiels (1969) is een Belgische zangeres en actrice. Ze was te zien als in de politieserie Flikken, Ons Geluk, Recht op Recht en Wittekerke. Pascale is zangeres engitariste met de band Fool For Love van theaterensemble Leporello.

Pascale Platel (1960) is een Vlaamse actrice en auteur. Samen met haar broer Alain richtte Pascale het dans- en theatergezelschap Les Ballets C de la B op. In 2008 bracht Pascal in het programma 1000 Zonnen En Garnalen wekelijks een uitgebreid verslag van haar bezoek aan een camping. In hetzelfde jaar deed ze mee aan een experiment in het discussieprogramma Volt.

Pascale Naessens (1969) is een Vlaams fotomodel, presentatrice en omroepster. Ze is getrouwd met de bekende reporter Paul Jambers. Pascale was jarenlang omroepster voor VTM. Ze presenteerde programma's zoals het woonmagazine Huis en Thuis en Met Jambers Onder Zeil.

Afgeleide namen: Pascal, Pascalle, Pasha, Paskal, Pasquale

Geboortekaartjes met de naam Pascale

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pascale. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pascale of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pascale kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pascale of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455