Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pam

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Pam: Pam is een verkorting van Pamela, met als mogelijke betekenis "vol zoetheid".

Bekende naamdragers

Pam Shriver (1962) is een Amerikaanse voormalig tennisster, die samen met Martina Navrátilová 7 keer op rij het dubbelspel van de Australian Open won. Pam won ze 21 titels in het enkelspel en 106 in het dubbelspel. Op de Olympische Zomerspelen van 1988 won de gouden medaille in het damesdubbelspel. Ze was getrouwd met voormalig James Bond-acteur George Lazenby met wie ze samen hebben ze drie kinderen kreeg: George, Samuel en Kaitlin Elizabeth.

Pam Ferris (1948) is een Britse actricedie getrouwd is met acteur Roger Frost. Pam is vooral bekend voor haar rol als Ma Larkin in de comedy serie The Darling Buds of May. Pam was te zien in verschillende televisieseries en films, waaronder Hardwicke House, Oranges Are Not the Only Fruit, Paradise Heights, Rosemary & Thyme, Matilda, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Afgeleide namen: Pam, Pama, Pamala, Pamalla, Pamelina, Pamella, Pammela, Pammie, Pammy

Geboortekaartjes met de naam Pam

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pam. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pam of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pam kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pam of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455