Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pablo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Pablo: Pablo is een Spaanse variant van Paulus, met als betekenis "klein".

Bekende naamdragers

Pablo Picasso (1881) was een Spaanse kunstschilder en beeldhouwer van de Moderne kunst. Hij is wereldwijd één van de bekendste schilders. Hij was samen met Georges Braque aan het begin van de 20st eeuw grondlegger van het kubisme. Een bekend kubistisch kunstwerk van Picasso is Les Demoiselles d'Avignon. Picasso heeft verschillende periodes doorgemaakt die tot uiting komen in zijn kunstwerk: blauwe, roze, kubistische, surrealistische en abstracte periode. Picasso had relatie meerdere vrouwen, die vaak als model fungeerden.

Pablo Escobar (1949-1993) was een de beruchtste en rijkste Colombiaans drugsbaron. Hij kocht vele ambtenaren om onder het moto "zilver of lood": accepteer het smeergeld of leg het loodje. Hij werd in 1993 doodgeschoten tijdens een arrestatiepoging.

Afgeleide namen: Paola, Paul, Paula, Pauline, Paulus, Pauwel, Pouwel

Geboortekaartjes met de naam Pablo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pablo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pablo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pablo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pablo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455