Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Owen

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Owen: De jongensnaam Owen is waarschijnlijk afgeleid van het Griekse Eugenius dat "van edele afkomst" betekent. Mogelijk is Owen afgeleid van het Engelse oen, met als betekenis "lam", of van het Keltische eoghain, met als betekenis "jonge strijder". De naam Owen komt veel voor in Engelse legenden.

Bekende naamdragers

Owen Wilson (1968) is een Amerikaans acteur en oudere broer van Luke Wilson. In 1993, toen Owen Wilson aan de universiteit zat, maakte hij een film, Bottle Rocket, waarin hij ook acteerde. Deze film werd vertoond op het Sundance Film Festival. Pas in 2000 werd hij bekend door zijn rol in de film Shanghai Noon. De knappe Owen heeft relaties gehad met andere bekende schoonheden, zoals Demi Moore, Sheryl Crow en Kate Hudson.

Owen Schumacher(1967) is een Nederlands tekstschrijver en stand-upcomedian. Omdat hij niet werd toegelaten tot de Kleinkunstacademie, ging hij Rechten studeren. Na zijn studies ging Owen parttime werken als jurist om in zijn vrije tijd te kunnen optreden als stand-upcomedy. Vanaf 1991 is hij een vaste waarde voor Comedytrain, in 1997 schreef hij teksten voor het televisieprogramma Kopspijkers en in 2004 richtte hij zijn eigen satirische programma op: Koefnoen.

Afgeleide namen: Ewan

Geboortekaartjes met de naam Owen

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Owen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje owenReacties

Reacties in verband met de voornaam Owen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Owen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kim   15 Dec 2012
Geweldige naam! Ons zoontje is momenteel bijna 10 maanden oud en we hebben er absoluut geen spijt van

rebecca   13 Jul 2009
een vraagje, is Owen een vel gebruikte naam in belgie? Westvlaanderen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455