Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Otto

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Otto: De jongensnaam Otto is afgeleid van de Germaanse naam Ode, met als betekenis "erfgoed".

Bekende naamdragers

Otto I de Grote (912 -973) was Duits koning en keizer van het Heilige Roomse Rijk. In 929 huwde trouwde hij met Editha en gaf haar Maagdenburg als bruidsschat. In 936 werd Otto tot Duits koning gekroond. In 962 werd hij door paus Johannes XII tot keizer van het Heilige Roomse Rijk gekroond, in ruil voor bescherming.

Otto von Habsburg (1912) was de laatste kroonprins van Oostenrijk-Hongarije. In de jaren dertig verzette Otto zich tegen de aansluiting van Oostenrijk bij het Derde Rijk. In 1961 deed hij afstand van zijn rechten op de Oostenrijkse troon, maar zijn rechten op de Hongaarse troon heeft hij nooit opgegeven. Otto is ook auteur van talrijke boeken over de Europese gedachte.

Afgeleide namen: Oda, Odde, Odette, Odile, Odilia, Oede, Otte, Udo

Geboortekaartjes met de naam Otto

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Otto. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Otto of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Otto kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Otto of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455