Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Orlando

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Orlando: De jongensnaam Orlando is afgeleid van de Germaanse naam Roeland, met als betekenis "beroemd in het land".

Bekende naamdragers

Orlando Bloom (1977) is een Engels acteur, die vooral bekend is voor zijn rol als Legolas in de The Lord of the Rings-filmtrilogie. Daarnaast was Orlando te zien in films zoals Black Hawk Down, Troy, de Pirates of the Caribbean-films en Kingdom of Heaven. Orlando trouwde in 2010 met Victoria's Secret-model Miranda Kerr.

Afgeleide namen: Roel, Roeland, Roland, Rolando

Geboortekaartjes met de naam Orlando

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Orlando. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Orlando of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Orlando kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Orlando of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ness   01 Feb 2011
Volgens n andere site is het een Latijnse naam, die 'heldere zon' betekent. En wordt t vooral in Italie gebruikt. Daarom sprak het mij aan.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455