Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Onno

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Onno: Onno is een Friese voornaam, met als betekenis "de vrijgevige".

Bekende naamdragers

Onno Innemee (1964) is een Nederlands cabaretier. Samen met Bart Leijnse vormde hij het cabaretduo Basterd, dat in 1991 het Amsterdams Kleinkunst Festival won. In 1998 ging Onno solo verder en trad regelmatig op in het cabaret van het televisieprogramma Kopspijkers.

Onno Molenkamp (1923-1990) was een Nederlands acteur, die verbonden was aan Toneelgroep Centrum in Amsterdam. Onno was te zien in diverse Nederlandse televisieseries en speelfilms, waaronder Q & Q, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?, Herenstraat 10 en Ciske de Rat.

Afgeleide namen: One, Onne

Geboortekaartjes met de naam Onno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Onno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Onno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Onno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Onno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455