Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Omer

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Omer: Omer is een variant van Omar, een Arabische naam met als betekenis "de bloeiende".

Bekende naamdragers

Omer Huyse (1898-1985) was een Belgisch wielrenner, die in 1923 het eindklassement van de Ronde van België voor Onafhankelijken won. In 1924 won Omer in de Ronde van Frankrijk de etappe naar Bayonne.

Omer Coppens (1864-1926) was een Frans-Belgisch kunstschilder van genretaferelen, landschappen, marines en stadgezichten. Omer behoorde tot de School van het Ro-Klooster, een bescheiden schoolvorming van kunstschilders op en rond het oude kloosterdomein van het Ro-Klooster in Oudergem. Vanaf 1888 werkte Omer als etser mee aan de albums van de Société des Aquafortistes Belges.

Afgeleide namen: Odmar, Omar, Omarr

Geboortekaartjes met de naam Omer

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Omer. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Omer of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Omer kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Omer of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455