Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Omar

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Omar: Omar is een verkorting van Odmar, met als betekenis "beroemd door erfbezit". Omar is ook een Arabische naam, met als betekenis "de bloeiende".

Bekende naamdragers

Omar Sharif (1932) is een Egyptisch filmacteur en bridgespeler. Omar begon zijn filmcarrière begon in 1953 met een Egyptische film Siraa Fil-Wadi. Hierna speelde hij verschillende hoofdrollen Hollywood-films, waaronder Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. Omar was een vervent bridgespeler. Soms zegde hij filmopnames af om te kunnen deelnemen aan een belangrijke bridgewedstrijd.

Omar Bradley (1893-1981) was een Amerikaans generaal gedurende de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika en Europa. In 1943 kreeg Omar het opperbevel over het Amerikaanse 2e legerkorps en daarna van het 1ste Amerikaanse legerkorps. Hij was betrokken bij de landingen in Normandië en het veroveren van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland op de Duitsers. In 1950 werd Omar bevorderd tot vijfsterrengeneraal.

Omar Bongo (1967-2009) was van 1967 tot 2009 president van Gabon en daarmee de langstzittende president. President Bongo bekeerde zich in 1973 tot de Islam en ging als pelgrim naar Mekka. Hoewel Omar zich ontpopte als autoritair president wist van Gabon een redelijk stabiel land te maken.

Afgeleide namen: Odmar, Omarr, Omer

Geboortekaartjes met de naam Omar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Omar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Omar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Omar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Omar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455