Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Olivier

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Olivier: Olivier is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse olivarius dat "olijfboomplanter" betekent. Olivier kent ook een Germaanse oorsprong en zou dan "bovennatuurlijke strijder" betekenen.

Bekende naamdragers

Olivier Rochus (1981) is een Belgisch tennisser die in 2005 op de 24ste plaats van de ATP-lijst stond. In 2004 won Olivier samen met Xavier Malisse het dubbelspel op Roland Garros. In 2005 won hij het challengertoernooi in Bergen en in 2006 het ATP toernooi in M√ľnchen.

Afgeleide namen: Olfert, Oliver, Olivia, Ollie

Geboortekaartjes met de naam Olivier

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Olivier. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Olivier of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Olivier kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Olivier of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

OLIVIER   19 Aug 2017
Jorryn is ook maar een janettenaam e

Gina   12 Nov 2015
32jaar geleden gaf ik mijn zoon de naam Olivier. Ik was zo fier. Vandaag is hij jarig maar hij heeft volledig met mij gebroken. Pijn is alles wat ik voel. Olivier is een prachtige naam.

jorryn   13 Dec 2013
Ik vind olivier echt een kutnaam, weg ermee. het maakt me zo agressief, uitroeien die handel

Olivier   16 Aug 2010
haha, ik heet ook olivier!

jelle wesenbeek   29 Jan 2010
olivier is een coole naam mijn beste vriend heet olivier


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455