Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Olaf

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Olaf: Olaf is een Scandinavische naam, met als betekenis "zoon van de voorvaderen".

Bekende naamdragers

Olaf II van Noorwegen (995-1030) koning van Noorwegen van 1014 tot 1028. De Viking Olaf bekeerde zich in 1010 tot het christendom in 1010 en hielp de Engelse koning Ethelred II van Engeland in zijn strijd tegen de heidense Denen.

Olaf V van Noorwegen (1903-1991) was van 1957 tot 1991 koning van Noorwegen. Olaf was de zoon van prins Karel van Denemarken en prinses Maud, een dochter van koning Eduard VII van het Verenigd Koninkrijk. In 1929 huwde Olaf zijn nicht prinses Märtha van Zweden en samen kregen ze drie kinderen: Ragnhild, Astrid en Harald. Olaf hield van zeilen en won zelfs op de Olympische Spelen van 1928 goud bij zeilen.

Afgeleide namen: Olav, Olave

Geboortekaartjes met de naam Olaf

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Olaf. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Olaf of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Olaf kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Olaf of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Olaf   26 Feb 2017
Ik ben nu 46 jaar en vind het een schitterende naam. De namen Olijfje, Oliebol en dergelijke. Dat was niet leuk, maar ik vind het een mooie naem.

Me   25 May 2011
Stoere en apparte naam!

Hilde   30 Nov 2010
Mijn zoon is 7, noemt Olaf en klaagt over de vervelende verbasteringen zoals Olijfje, oliebol,... Dan geef je je zoon een stoere, korte en originele naam en dan slagen ze er toch in om ermee te knoeien...! Ik blijf zeer tevreden met onze naamkeuze, maar zelf had Olaf liever Frederik genoemd, stel je voor...

ik ben olaf   16 Oct 2010
IK VIND HET EEN COOLE NAAM IK HEET OOK ZO IK VIND HET DE MOOISTE NAAM TER WERELD


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455