Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nynke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Nynke: Nynke is een Friese vleivorm van Catharina, met als betekenis "de reine" of "de zuivere".

Bekende naamdragers

Nynke Laverman (1980) is een Friese fadozangeres en actrice. Nog tijdens haar opleiding zong Nynke in het ensemble van Paul de Leeuw tijdens zijn concertreeks in Ahoy. Ze was toen ook te zien als een kassameisje in de videoclip Houdoe van De Vliegende Panters. Nynke presenteerde het op muziek gerichte televisieprogramma No Nynke voor Omrop Fryslan. In 1996 won ze met haar nummer Kom Werom de publieksprijs bij Liet. In 2006 ontving zij de Piter Jellespriis tijdens de presentatie van haar tweede cd De Maisfrou in theater De Harmonie in Leeuwarden.

Nynke Klopstra (1973) is een voormalig Nederlands judoka die op het Europees Kampioenschap van 2004 in Boedapest de bronzen medaille won in de klasse tot 48 kg. In deze klasse won Nynke ook zes keer het Nederlandse Kampioenschap.

Afgeleide namen: Nien, Niene, Nienke, Nine, Ninte, Ninthe, Nyncke, Nynthe

Geboortekaartjes met de naam Nynke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nynke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nynke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nynke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nynke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455