Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Noortje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Noortje: De meisjesnaam Noortje is een verkorting van het Arabische Ellinor dat "God is mijn licht" betekent. Noortje kan ook een verkorting zijn van Honoratus, met als betekenis "de eervolle".

Bekende naamdragers

Noortje Herlaar (1985) is een Nederlands actrice en zangeres. Na haar studie speelde Noortje in de rondreizende familievoorstelling Matroos In De Doos. Daarna speelde ze de rol van Lisa Houseman in de musical Dirty Dancing. Noortje is tevens te horen in verschillende tekenfilms en series, waaronder Het Spookje Laban.

Afgeleide namen: Eleonora, Elenora, Elinor, Lenora, Lenore, Nora, Noor

Geboortekaartjes met de naam Noortje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Noortje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Noortje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Noortje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Noortje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

J.H   13 Oct 2011
noortje is een grappige naam (lol)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455