Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nino

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Nino : Nino is een verkorting van de Hebreeuwse naam Johanan, met als betekenis "Jahew is genadig". Nino is ook een Spaanse naam met als betekenis "jongen".

Bekende naamdragers

Nino Defilippis (1932) is een voormalig Italiaans wielrenner, die in zijn loopbaan zeven etappes won in de Ronde van Frankrijk. Nino eindigde de Ronde van Frankrijk als vijfde in 1956. In 1960 werd Nino Italiaans kampioen op de weg.

Afgeleide namen: Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janis, Janje, Janke, Janne, Jannes, Jantje

Geboortekaartjes met de naam Nino

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nino . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nino of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nino kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nino of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nino   21 Oct 2014
Stoer, eigenwijs en enigszins romantisch. Mijn blauwe Amerikaanse Stafford heb ik deze prachtige en duidelijk uit te spreken naam gegeven. Maar ook voor een baby/kind of volwassen mens blijft hij mooi.

Nino   27 Aug 2012
Ninoooooo gwn besteeee.. klaarr!! Jahweh(Jehovah)

Nino   14 Aug 2011
Nino is een naam voor een jongen. NiƱo betekend jongen in het spaans.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455