Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nils

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Nils : Nils is een afkorting van Nicolaas, met als betekenis "overwinnar van het volk", of van Cornelius, met als betekenis "de geharde" of "de gehoornde".

Bekende naamdragers

Nils Schumann (1978) is een Duitse atleet, die op de 800 m Europees kampioen (1997) en Olympisch kampioen (2000) werd. Ook op het EK 1998 in Boedapest won Nils goud. In hetzelfde jaar won hij de Wereldbekerwedstrijd in Johannesburg. Nadat hij in 2000 de Olympische Spelen won werd hij in Duitsland tot sporter van het jaar verkozen.

Nils Duerinck (1984) is een Belgische sprinter, die is gespecialiseerd in de 400 m. In 2009 won Nils Duerinck op de Belgische indoorkampioenschappen in Gent zijn eerste nationale seniorentitel. Tijdens de Olympische Spelen van Peking (2008) was hij reserveloper voor de Belgische 4 x 400 m estafetteploeg, maar hij hoefde niet in actie te komen.

Afgeleide namen: Cees, Cor, Cornelis, Cornelius, Kees, Kornelia, Neel, Nel, Nele, Nick, Nic, Niek, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nicolaas, Nickolaj

Geboortekaartjes met de naam Nils

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nils . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nils of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nils kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nils of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

niels is leuk   21 Jan 2016
mooie naam

Nils   30 May 2014
Nils vind ik een leuke naam

Prot   13 May 2013
Nils is de beste naam die er is !!!!!!!! Ik maak mezelf anoniem

Mama van Nils   09 Dec 2012
Ik associeer Nils met iets scandinavisch. Of Nils Hogersson. Lief, klein en stoer... en zo is mijn zoontje ook!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455