Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nikki

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Nikki: Nikki is een vrouwelijke variant van Nicolas, dat "overwinnaar van het volk" betekent.

Bekende naamdragers

Nikki Kerkhof (1983) is een Nederlands zangeres die bekend werd als winnares van Idols 4 (2008). Haar eerste single Hello World werd de nummer 1 van de Nederlandse Top 40 maar hield het niet lang vol in de hitlijsten.

Nikki Blonsky (1988) is een Amerikaans actrice en zangeres. Nikki is vooral bekend als Tracy Turnblad in de film Hairspray. Op 15 jarige leeftijd zag zij voor het eerst de musical Hairspray en droomde ze ervan om de rol van Tracy Turnblad te kunnen spelen. Uiteindelijk heeft Nikki na verschillende audities de rol van Tracy Turnblad had gekregen.

Nikki Webster(1987) is een Australische zangeres die in 2000 bekend werd toen ze tijdens de openingsceremonie van Olympische Spelen het nummer We'll Be One bracht. Ze is in Nederland doorgebroken tijdens een optreden bij Fox Kids Planet Live, waar ze de liedjes Strawberry Kisses en Depend On Me zong.

Afgeleide namen: Nick, Nic, Niek, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nicolaas, Nickolaj, Nikkie

Geboortekaartjes met de naam Nikki

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nikki. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nikki of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nikki kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nikki of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Armand    25 Apr 2013
Très jolie dames

Clarissa   25 Sep 2012
Ja Nikkie je hebt een leuke naam! Ik heb mijn dochtertje (nu 10 maanden oud) Nikki genoemd!!

Nikkie   27 Jun 2012
Leuk, staat mijn naam er net niet tussen, maar het zal wel ong. het zelfde betekenen. Toch ben ik wel heel blij met mijn naam, er wordt dan wel veel op gerijmd (nikkie,fikkie,pikkie enz.) maar het is een vrolijke vlotte naam, als zeg ik het zelf


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455