Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Niel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Niel: Niel is een afkorting van Nicolaas, met als betekenis "overwinnar van het volk", of van Cornelius, met als betekenis "de geharde" of "de gehoornde".

Bekende naamdragers

Cees, Cor, Cornelis, Cornelius, Kees, Kornelia, Neel, Nel, Nele, Nick, Nic, Niek, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nicolaas, Nickolaj, Niels, Nils

Geboortekaartjes met de naam Niel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Niel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Niel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Niel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Niel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Niel   10 May 2013
Bijzonder om te zien te horen de naam Niel en weer een wereldburger met deze bijzondere naam en nu in 2012 Een naam die niet zoveel voorkomt in Nederland Over het algemeen wordt het op zijn Engels geschreven. In 1991 kregen wij onze zoon en noemden hem Niel. Nog steeds is het een bijzondere naam. Hij en wij zijn er tros op. De betekenis: Is heel erg mooi en krachtig. Ik zal het geboorte kaartje nog scannen.

Wim   20 Oct 2012
Vandaag, zaterdag 20/10/2012, werd omstreeks 3u40 mijn tweede petekindje Niel geboren in Izegem. Nieltje weegt 4,215 kg en meet 53,5 cm. Heel veel gelukwensen aan mama Lien, papa Sven, zusje Noor en ons Nieltje zelf natuurlijk.

Niel   12 Sep 2012
RARE NAAM


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455