Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Niek

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Niek: Niek is een verkorting van Nicolas en heeft als betekenis "overwinnaar van het volk".

Bekende naamdragers

Niek Pancras (1938-2010) was een Nederlands acteur. Niek speelde vooral in het theater maar was ook te zien op televisie, zoals in de series Schoppentroef, Het Wassende Water, Medisch Centrum West en de speelfilm Ciske de Rat. Maar Niek is vooral gekend van als Peer Tol in de sitcom Laat Maar Zitten.

Niek van Oosterum (1974) is een Nederlands pianist. In Nederland won Niek verschillende wedstrijden, zoals Steinway, (1986), SJMN (1988) en Edith Stein Concours (1989). In 1990 won hij de eerste prijs op het Eurovisie Concours Young Musician Of The Year.

Afgeleide namen: Nick, Nic, Nicholaas, Nicholas, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nickolaj, Nicolas

Geboortekaartjes met de naam Niek

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Niek. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Niek of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Niek kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Niek of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455