Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nicolas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Nicolas: Nicolas is afgeleid uit het Grieks en betekenis "overwinnaar van het volk". De naam Nicolas of Nicolaas werd populair door Sint Nicolaas, de bisschop van Myra en patroon van de schoolkinderen, zeelieden en vissers. Vooral in de 10de en 11de eeuw werd Nicolaas veel gekozen als beschermheilige van kerken.

Bekende naamdragers

Prins Nicolas van België (2005) is het tweede kind en eerste zoon van de Belgische Prins Laurent en Prinses Clair. Bij de geboorte van Nicolas vertelde Prins Laurent volgende grapje. Hij zei: "Wij hebben nog geen peter, maar ik heb wel een meter" waarop hij een meter uit zijn jas haalde.

Nicolas Rossolimo (1910-1975) was een Franse schaker die in 1948 het grote toernooi te Hastings won. Nicalas Rossolimo werd tevens schaakkampioen van Frankrijk. In 1953 verhuisde hij naar de VS.

Nicolas Sarközy (1955) is een Franse politicus. In 2005, toen hij Minister van Binnenlandse Zaken was, werd hij wereldwijd bekend door zijn ongelukkige uitspraken over vreemdelingen. Nicolas noemde ze uitschot. Daarop ontstonden wekenlang straatrellen met enorme schade tot gevolg.

Afgeleide namen: Nick, Nic, Niek, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nicolaas, Nickolaj

Geboortekaartjes met de naam Nicolas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nicolas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nicolas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nicolas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nicolas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

nicolas   07 Dec 2016
lekkere naam als ik het mag zeggen

nicolas   25 Oct 2015
top naam he

andy   29 Jul 2015
Nicolas zo heet mijn papa maar vind mijn naam ook wel leuk

Alison   29 Apr 2015
Nicolas is een supe mooie naam en die kerels zien echt bere chill xoxo

nicolas   12 Mar 2015
nicolas is de beste naam!

louise   05 Nov 2014
ik ken iemand dat in mijn klas zit die zo heet en hij is voor club brugge

cedric   13 Jun 2013
ik heet cedric en geef toe dat ik nicolas een mooiere naam vind

Nicolas    13 Jun 2013
Niets tegen nicolas kunt ge het niet aan

Cedric    13 Jun 2013
Nicolas is een snopnaam

Nicolas   13 Jun 2013
Ik hoop dat alle Nicolasen voor club Brugge zijn want bij rsca zijn er al janetten !!!!! Club Brugge word zeker kampioen fab oke ole ole!!!!

Nicolas   13 Jun 2013
Ik vind het een mooie naam en ben er trots op dat ik zo heet.Het klinkt zo Spaans en het is tof dat je niet zo een bekende naam hebt want dat is speciaal want dat zijn alle Nicolasen ooknicolas   19 Jan 2010
mooie naam he

Swinnen Guy   16 Oct 2009
Jongens jullie maken veel te veel lawaai en kabaal. werk ernstiger!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455