Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nicky

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Nicky: Nicky is afgeleid van Nicolas, met als betekenis "overwinnaar van het volk".

Bekende naamdragers

Nicky Langley is een Vlaamse actrice van Amerikaanse origine. Ze is vooral bekend als Oma Fonkel in Mega Mindy. Daarnaast speelde Nicky gastrollen in series, waaronder Recht op Recht, Wittekerke, F.C. De Kampioenen, Spoed, Zone Stad en Thuis. Daarnaast is Nicky actief in theatergezelschappen, en was ze te zien in musicals zoals Doornroosje en Daens.

Nicky Hayden (1981) is een Amerikaans motorcoureur, die in 2006 wereldkampioen werd in de MotoGP-klasse. In 2000 won Nicky Springfield Short Track en twee jaar later won hij vier dirt-track wedstrijden. Nicky heeft twee broers, Tommy en Roger Lee, die eveneens coureurs zijn.

Afgeleide namen: Nic, Nick, Nicki, Nickita, Niek, Nico, Nicola, Nicolaas, Nickolaj

Geboortekaartjes met de naam Nicky

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nicky. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nicky of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nicky kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nicky of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455