Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nena

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Nena: De meisjesnaam Nena is een verkorting van Magdalena, dat betekent "afkomstig uit Magdala". De zangeres Nena is echter genoemd naar het Spaanse woord niƱa dat "meisje" betekent.

Bekende naamdragers

Nena (1960) is de artiestennaam van de Duitse zangeres Gabriele Susanne Kerner. Nena is bij ons vooral bekend van het liedje 99 Luftballons (1983), dat in Nederland een nummer 1-hit werd. In 2003 scoorde Nena samen met Kim Wilde een hit met Anyplace Anywhere Anytime. In Duitsland is Nena ook actief als actrice, presentatrice, songwriter en schrijfster.

Afgeleide namen: Leen, Lena, Leni, Leny, Madelaine, Magda, Magdalene, Magdalena, Marlene

Geboortekaartjes met de naam Nena

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nena. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nena of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nena kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nena of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455