Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nelson

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Nelson: Nelson is een variant van Niall, een Engelse naam met als betekenis "kampioen".

Bekende naamdragers

Nelson Mandela (1918) was de eerste zwarte President van Zuid-Afrika van 1994 tot 1999. Als lid van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) was Nelson een fel tegenstander de apartheid. In 1964 werd hij in het Rivonia-proces veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, wegens zijn betrokkenheid bij moordaanslagen. Hij werd opgesloten in de gevangenis op Robbeneiland, waar hij een symbool werd voor de wereldwijde anti-apartheidsbeweging geleid door het ANC. In 1990 werd Nelson na 27 jaar gevangenschap op vijgelaten door de pasverkozen president De Klerk en een jaar later werd hij . In 1993 ontving Nelson, samen met Frederik Willem de Klerk, de Nobelprijs voor de Vrede. In 1994 werd hij verkozen tot president.

Afgeleide namen: Neal, Nealle, Neel, Neele, Neil, Neilan, Neils, Nels, Niel, Nielan, Nile, Niles

Geboortekaartjes met de naam Nelson

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nelson. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nelson of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nelson kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nelson of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nelson   20 Dec 2013
Ik vind Nelson een prachtige naam. Veel mensen zijn zo vernoemt naar Nelson Mandel. Misschien teveel mensen nu.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455