Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nelleke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Nelleke: De meisjesnaam Nelleke is afgeleid van Cornelis, dat "de gehoornde" betekent.

Bekende naamdragers

Nelleke Burg (1951) is een Nederlands actrice en zangeres. Als student aan de Akademie voor Kleinkunst te Amsterdam was zij de eerste student die de Jean Louis Pisuisse-prijs won. Nelleke ontving voor haar theaterprogramma En Dat Is Twee een Zilveren Harp van de Stichting Conamus. Nelleke werkte als radiopresentatrice bij de VARA en presenteerde haar eigen kinderprogramma op TV met de titel Op Zolder.

Afgeleide namen: Neala, Neel, Neele, Neeltje, Nel, Nelia, Nelis, Nelke, Nell, Nelle, Nelleke, Nelly, Nely

Geboortekaartjes met de naam Nelleke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nelleke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nelleke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nelleke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nelleke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

nelleke   05 Oct 2016
hoi ik ben nelleke en ik vind het leuk hoor, dus niet zeuren aub. Mijn vrinden heten sunderpani en gemaicha, dus het kan altijd erger

Nelleke   14 May 2013
Mijn naam komt van pieternel en betekent dus rots, een stuk beter dan "de gehoornde". Een prima naam!

Nelleke   16 Mar 2012
Ik vind mijn naam niet geweldig leuk had liever een modernere naam maarja niks aan te doen opzich liever dan zwaantje (zo heet mn vriendin)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455