Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nell

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Nell: De naam Nell is waarschijnlijk een verkorting van Cornelis dat letterlijk "de gehoornde" betekent.

Bekende naamdragers

Nell Gwyn (1650-1687) was minnares van Karel II van Engeland en één van de eerste Engelse actrices die beroemd werd. Nell Gwyn, die "pretty, witty Nell" werd genoemd, was heel populair bij het volk vanwege haar komische talent en haar levensverhaal. Ze zorgde ervoor dat een Koninklijk Ziekenhuis voor oud-soldaten werd opgericht.

Nell Carter (1948-2003) was een Afro-Amerikaanse actrice en zangeres die haar eerste succes boekte in de musical Ain't Misbehavin' waarvoor ze een Tony Award en een Emmy Award won. In 1981 werd ze populair voor haar rol in de serie Gimme a Break! Maar haar leven werd turbulent: ze bekeerde zich tot het jodendom, ze trouwde twee keer en leed aan drugsverslaving. Later bleek ook dat ze biseksueel was.

Afgeleide namen: Cornelia, Cornelis, Cornelius, Neel, Nele, Nelia, Nelis, Nelle, Nelly, Niels

Geboortekaartjes met de naam Nell

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nell of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje nellReacties

Reacties in verband met de voornaam Nell kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nell of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Evelynn    22 Dec 2019
Mooi!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455