Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Nel: De meisjesnaam Nel is afgeleid van Cornelius met als betekenis "de gehoornde".

Bekende naamdragers

Nel Büch (1931) is een voormalige Nederlandse atlete, die zich specialiseerde in de sprint. Samen met drie andere atleten vestigde ze een Nederlands record op de Olympische Spelen van Helsinki in 1952.

Nel Kerelse (1926) is een voormalige Nederlandse atlete gespecialiseerd in verspringen en sprinten. Tijdens de Olympische Spelen van Londen in 1948 werd Nel vijfde in verspringen en belande ze ook in halve finale van de 200m sprint.

Nel Rosiers (1949) is een Vlaamse actrice. Nel debuteerde in de film Dood Van Een Non met de rol van Sabine Arnauld. Ze was ook te zien in de televisieserie De Collega's als Mireille, de secretaresse van Philemon en speelde gastrollen in o.a. Merlina, Postbus X, De Bossen Van Vlaanderen, Witterker, Thuis en Spoed.

Afgeleide namen: Cornelia, Cornelis, Cornelius, Neel, Nele, Nelia, Nelis, Nell, Nelle, Nelly, Niels

Geboortekaartjes met de naam Nel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nel   12 Jul 2013
Nel is geen leuke naam 't is net een oerkreet :/

marthe   09 Apr 2010
hallo ik ben Marthe maar mijn zus is nel en ik vind het een mooie naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455