Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Neil

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Neil: Neil is een variant van Niall, een Engelse naam met als betekenis "kampioen".

Bekende naamdragers

Neil Young (1945) is een Canadees zanger, die een enorm oeuvre bij elkaar gespeeld heeft. Eerst was hij enkele jaren lid van de band Buffalo Springfield, maar in 1968 bracht hij zijn eerste soloalbum uit. In 1972 verscheen zijn album Harvest met daarop de wereldhit Heart Of Gold. In de jaren tachtig experimenteert Young met een aantal verschillende muziekstijlen, zoals country, folk, blues, rock tot techno. In 2000 kreeg Neil zijn ster op Canada's Walk Of Fame.

Neil Armstrong (1930) is een voormalig Amerikaans astronaut, die op 21 juli 1969 als eerste mens voet op de maan zette. Neil was testpiloot voor de NASA en bestuurde hij het X-15-vliegtuig, dat het snelheidsrecord in de lucht vestigde en tot op 70 kilometer hoogte kon vliegen. In 1969 was hij de commandant van de Apollo 11-missie om op de maan te landen. Toen hij zijn eerste voet op de maanbodem zette, sprak hij de beroemde zin: "That's one small step for a man, one giant leap for mankind."

Afgeleide namen: Neal, Nealle, Neel, Neele, Neilan, Neils, Nels, Nelson, Niel, Nielan, Nile, Niles

Geboortekaartjes met de naam Neil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Neil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Neil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Neil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Neil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455