Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nathalie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Nathalie: Nathalie is afgeleid van het Latijns dies natalis, dat "geboortedag" betekent.

Bekende naamdragers

Nathalie Makoma (1982) is een Congolees-Nederlandse zangeres, die tweede eindigde tijdens Idols 4 in 2008. Daarvoor was Nathalie bekend in enkele Franstalige Afrikaanse landen. Zo won ze in 2002 een African Music Award.

Nathalie Meskens (1982) is een Vlaamse actrice en zangeres. Nathalie werd bekend door haar rol in de televisieserie Kaat & co. Daarnaast werkte ze als omroepster in het humoristisch programma Als 't Maar Beweegt. Nathalie heeft ook zangtalent en gaf in 2009 gaf ze een concert in Schoten.

Nathalie Wijnants (1976) is een Vlaams actrice, vooral bekend van haar rollen in televisieseries Thuis en Sedes & Belli. Nathalie speelde ook in enkele theaterproducties.

Afgeleide namen: Natalia, Natalie, Natasja

Geboortekaartjes met de naam Nathalie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nathalie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nathalie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nathalie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nathalie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Daan   04 Apr 2012
Nathalie is een prachtige naam, en ooit hoop ik mijn dochter zo te noemen. Enige probleem is dat de naam hier in het Antwerpse zo lelijk wordt uitgesproken...

Nathalie   08 Oct 2011
Nu zwanger van een dochter, en moest ik zelf geen Nathalie heten zou zij de naam krijgen. Ik vind het een mooie naam, die je nu bijna niet meer hoort.

nathalie   14 May 2011
haha ik heet zelf nathalie


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455