Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Myra

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Myra: De meisjesnaam Myra is afgeleid van het Latijns mirus dat "verwonderlijk " betekent. Myra kan ook afgeleid zijn van Mirabella of Miranda die beide "bewonderenswaardig" betekenen.

Bekende naamdragers

Myra Ward (1990) was een Nederlands actrice. Myra speelde reeds op haar twaalfde haar eerste toneelrollen. In 1935 debuteerde ze bij het Rotterdamsch Hofstad Tooneel waar ze haar latere echtgenoot Paul Steenbergen leerde kennen. Ze speelde nog voor het gezelschap van Cor Ruys en de Haagse Comedie. In 1957 won Myra de Theo d'Or, de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Afgeleide namen: Mira, Mirabel, Mirabella, Mirabelle, Miranda, Myrhe

Geboortekaartjes met de naam Myra

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Myra. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Myra of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Myra kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Myra of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455