Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mustafa

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Mustafa: De jongensnaam Mustafa betekent "de verkozen".

Bekende naamdragers

Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) was de grondlegger van het moderne Turkije. Hij was de eerste president van Turkije toen het land na de eerst wereldoorlog een seculiere republiek werd. Lustafa voerde een nieuwe grondwet in en maakte Ankara de nieuwe hoofdstad van Turkije. Hij voerde de scheiding in van kerk en staat en liet het Arabische alfabet vervangen door het Latijnse.

Mustafa Barzani (1903-1979) wordt door de Koerden beschouwd als Vader der Koerden. In 1946 was Mustafa medeoprichter van een Koerdische republiek en richtte hij de Koerdistaanse Democratische Partij op. Het lukte hem om 3 provincies in Irak onafhankelijk te maken maar Iran en Irak werkten samen en sloegen de Koerden neer.

Afgeleide namen: Moestafa, Mostafa, Mustapha

Geboortekaartjes met de naam Mustafa

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mustafa. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mustafa of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mustafa kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mustafa of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455