Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Muhammed

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Muhammed: Muhammed is een variant van Mohamed en betekent "hooggeprezen".

Bekende naamdragers

Muhammed Ali (1967) is een voormalig Amerikaans bokster. Muhammed Ali werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw en wordt door velen beschouwd als beste bokster ooit. Hij werd geboren als Cassius Clay, maar veranderde zijn naam naar Muhammed Ali toen hij lid werd van de Nation of Islam. Van de 61 profwedstrijden die hij vocht won hij er 56. Zijn bekendste boksmatch, ook de Fight of the Century genoemd, was deze tegen Joe Frazier op 8 maart 1971. Deze match werd echter gewonnen door Frazier. Sinds Muhammed Ali gestopt is met boksen heeft hij zich ingespannen voor de humanitaire zaak.

Afgeleide namen: Mohamed, Mohhamed, Mohamad, Mohammad

Geboortekaartjes met de naam Muhammed

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Muhammed. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Muhammed of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Muhammed kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Muhammed of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455