Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Muhammad

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Muhammad: Muhammad is een Arabische naam, met als betekenis "hooggeprezen".

Bekende naamdragers

Muhammad Nadjiboellah (1947-1996) was president van Afghanistan tussen van 1987 tot 1992. Hij democratiseerde de staat als zijn partij. In 1987 schafte hij de bijzondere rol van zijn partij de DVPA af en schrapte hij alle verwijzingen naar het marxisme-leninisme uit het partijprogramma.

Muhammad Yunus (1940) is een Bengalese econoom en bankier, die de ontwikkelaar en grondlegger van het microkrediet, een systeem waarbij kleine leningen gegeven worden aan ondernemers die te arm zijn om voor traditionele bankkredieten. Muhammad is ook de oprichter van de Grameen Bank. In 2006 kregen hij samen met deze bank de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen om economische en sociale ontwikkelingen van onderop mogelijk te maken.

Afgeleide namen: Mohamed, Mohamad, Mohammad, Mohammed, Muhammed, Muhammet

Geboortekaartjes met de naam Muhammad

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Muhammad. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Muhammad of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Muhammad kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Muhammad of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455