Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Morgan

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Morgan: De naam Morgan is van Engelse oorsprong en betekent "strijder van de zee" (als jongensnaam) of "groots" (als meisjesnaam).

Bekende naamdragers

Morgan Freeman (1937) is een veelzijdig Amerikaans acteur die zijn sporen heeft verdiend op zowel het toneel, de televisie als in de film. Morgan won een Oscar voor zijn rol in Million Dollar Baby en drie Oscarnominaties. Van 1982 tot 1984 speelde hij in de soapserie Another World maar zijn grote doorbraak kwam in 1987 door zijn rol als pooier in de film Street.

Morgan Fairchild (1950) is een Amerikaanse actrice. Ze speelde in de televisieserie Dallas in 1978 maar kreeg pas naam door haar rol in de soap opera Flamingo Road. In 1982 speelde ze Jamie Dougals in de erotsiche triller The Seduction waarin ze naakt optrad en waardoor ze bestempeld werd als een van de slechte meisjes van Hollywood. Morgan Fairchild had een relatie met de presidentskandidaat John Kerry.

Afgeleide namen: Morgane, Morgaine, Morganne

Geboortekaartjes met de naam Morgan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Morgan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Morgan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Morgan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Morgan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455