Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Monica

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Monica: De meisjesnaam Monica betekent waarschijnlijk "raadgever".

Bekende naamdragers

Monica Denise Arnold (1980) is een Amerikaanse R&B-zangeres. Als tiener won tientallen talentenjachten in de omgeving van Atlanta. Op twaalf jaar kreeg Monica reeds een platencontract aangeboden. In 1995 kreeg haar debuutalbum Miss Thang meteen drievoudig platina in Amerika. Met de titeltrack van haar tweede CD, The Boy is Mine, behaalde ze ook een nummer 1-hit in Nederland.

Monica Seles (1973) is een voormalig Amerikaanse tennisster van Hongaarse afkomst. In 1989 stond ze op de zesde plaats in de werledranglijst na een overwinning op Chris Evert. In 1990 won Monica haar eerste Grand Slam toernooi, Roland Garros. In 1991 stond ze opnummer 1 op de wereldranglijst, waar ze gedurende 178 weken bleef staan. In 1993 werd ze met een mes in de schouder gestoken door een Duitse fan van Graf.

Afgeleide namen: Mona, Moni, Moniek, Monika, Monike, Monique

Geboortekaartjes met de naam Monica

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Monica. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Monica of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Monica kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Monica of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455