Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mona

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Mona: Mona is een vleivorm van Ramona met als betekenis "beslissende God" of van Madonna met als betekenis "mijn vrouw".

Bekende naamdragers

Mona Lisa is de naam van één van de bekendste schilderijen. Ze werd geschilderd door Leonardo da Vinci in het begin van de 16de eeuw. De Mona Lisa is vooral beroemd geworden door de mysterieuze en levensechte glimlach van Mona Lisa.

Mona Simpson is een fictief personage van de tekenfilmreeks The Simpsons. Mona is de moeder van Homer. Mona Simpson is steeds op de vlucht voor Burns omdat zij diens laboratorium, waar biologische wapens werden gemaakt, vernield had toen ze bij een groep hippies behoorde.

Afgeleide namen: Moina, Monah, Monalisa, Monalissa, Monna

Geboortekaartjes met de naam Mona

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mona of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje monaReacties

Reacties in verband met de voornaam Mona kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mona of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

sabrina   19 Oct 2013
ik vind sabrina een echt leuk meisjesnaam

Lutgarde   25 Oct 2012
Ik ben een fiere oma van een kleindochter MONA. Graag had ik geboortekaartjes van kindjes die ook zo heten.

Mona   09 Mar 2012
ik ben dol op de naam Mona

mona   24 Dec 2009
ik vind het een leuke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455