Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mohammed

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Mohammed: Mohammed is een Arabische naam, met als betekenis "hooggeprezen".

Bekende naamdragers

Mohammed wordt door moslims beschouwd als profeet en voltooier van het monotheïstische geloof van Abraham. In de islam wordt Mohammed als de laatste profeet en boodschapper gezien die de uiteindelijke openbaring van God, de Koran, heeft ontvangen.

Mohammed VI van Marokko (1963) is sinds 1999 koning van Marocco en werd de achttiende koning van de Alaoui-dynastie, het koningshuis dat Marokko regeert sinds 1666. Mohammed wordt geprezen voor zijn visie en koningschap. Hij staat bekend voor zijn grote voorliefde voor jetski's, golf en snelle autos'.

Afgeleide namen: Mohamed, Mohamad, Mohammad, Muhammad, Muhammed, Muhammet

Geboortekaartjes met de naam Mohammed

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mohammed. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mohammed of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mohammed kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mohammed of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Imane   07 Mar 2015
Mijn papa heet zo en hij is heel lief

aaya   25 Apr 2011
mohammed is een hele mooie naam mij broer heet mohammed maar we noemen hem moni dus i love de naam moni


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455