Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mohammad

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Mohammad: Mohammad is van Arabische oorsprong en betekent "hooggeprezen".

Bekende naamdragers

Muhammad Ali (1942-2016), geboren als Cassius Marcellus Clay was een Amerikaans bokser. Muhammad werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw. Hij werd driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het lichtzwaargewicht op de Olympische Spelen van 1960 in Rome. Hij veranderde zijn naam nadat hij lid was geworden van de Nation of Islam, een in de VS opgerichte separatistische religieuze en sociopolitieke organisatie. Mohammad vocht in totaal 61 profpartijen, waarvan hij er 56 won.

Mohammad Sjah Kadjar (1808- 1848) was een sjah van Iran van de Kadjarendynastie in Iran van 1834 tot 1848.

Mohammad Khatami (1943) is een sjiitisch-islamitisch geestelijke en voormalig president van Iran. In 1997 werd Khatami gekozen tot president, maar zijn van de theologische staat stuitten echter op grote weerstand van de conservatieve mullahs en de Raad der Hoeders.

Afgeleide namen: Mohamed, Mohamad, Mohammed, Muhammad, Muhammed, Muhammet

Geboortekaartjes met de naam Mohammad

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mohammad. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mohammad of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mohammad kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mohammad of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455