Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Misha

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Slavisch

Betekenis Misha: Misha is een Slavische variant van Michael, met als betekenis "die is als God". Michael is een van de aartsengelen uit het Oude Testament.

Bekende naamdragers

Misha Mengelberg (1935) is een Nederlands pianist, componist en kunstenaar. Misha wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse componisten in Nederland. Hij combineert Fluxus en free jazz met geïmproviseerde en klassieke muziek. Tijdens zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag won hij de Gaudeamus prijs, de eerste prijs op het Jazzfestival in Loosdrecht en kwam hij in contact met Fluxus. Misha is mede-oprichter van de Studio voor Electro Instrumentale Muziek en was van 1972 tot 1982 voorzitter van de Beroepsvereniging van Improviserende Musici. In 1989 kreeg hij Bird-prijs uitgereikt tijdens het North Sea Jazz Festival en drie jaar later ontving hij de Matthijs Vermeulenprijs voor zijn Opera 2000.

Afgeleide namen: Chiel, Chiela, Giel, Machiel, Mechiel, Michaël, Michiel, Mick, Mike, Mischal, Mishal, Mysha

Geboortekaartjes met de naam Misha

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Misha. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Misha of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Misha kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Misha of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455