Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Miriam

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Miriam: Miriam is een variant van Maria, met als betekenis "bitterheid" of "ster van de zee".

Bekende naamdragers

Miriam Hopkins (1902-1972) was een Amerikaans actrice die in 1930 haar debuut maakte in de film Fast and Loose. Miriam werd internationaal bekend door haar rol Trouble in Paradise.

Miriam Oremans (1972) is een Nederlands tennisspeelster die in 1993 de 25 plaats bereikte op de WTA lijst in het enkelspel. Miriam speelde 2 keer de finale van een WTA-toernooi maar verloor telkens. In het dubbelspel behaalde ze wel 2 WTA titels. Op de Olympische Zomerspelen van 2000 in Sydney behaalde ze met Kristie Boogert de zilveren medaille.

Afgeleide namen: Mirem, Mirian, Meryam, Mirjam, Mirjan, Miryam, Myriam

Geboortekaartjes met de naam Miriam

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Miriam. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Miriam of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Miriam kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Miriam of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kees   15 Nov 2017
Miriam is geen variant van Maria, maar andersom


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455