Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mira

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Mira: De meisjesnaam Mira is afgeleid van het Latijns mirus dat "verwonderlijk " betekent. Mira kan ook een verkorting zijn van Mirabella of Miranda die beide "bewonderenswaardig" betekenen.

Bekende naamdragers

Mira Bertels (1982) is een Vlaamse zangeres die met een typisch Antwerpse accent zingt. tongval. In 2005 bracht Mira haar eerste mini-cd uit, Klein Gevaarlijk Afval en een jaar later verscheen haar eerste full-cd, In De Daluren. Met haar single In De Fleur belande ze op de eerste plaats in de hitlijst Puur Belgisch op JIMTV.

Mira Sorvino (1967) is een Amerikaans actrice. Ze maakte haar debuut als catrice met haar rol als prostituee Linda in de film The Mighty Aphrodite. Hiervoor won ze trouwens een Oscar.

Afgeleide namen: Mirabel, Mirabella, Mirabelle, Miranda

Geboortekaartjes met de naam Mira

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mira. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mira of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mira kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mira of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455