Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Duits

Betekenis Mina: Mina is een Duitse naam met als betekenis "de geliefde". Mina kan ook een verkorting zijn van andere namen zoals Hermina of Wilhelmina.

Bekende naamdragers

Mina Anna Mazzini (1940) is een Italiaanse zangeres, die ook internationaal geliefd is. Mina is de enige Italiaanse zangeres die in 5 verschillende decennia met een album een nummer-1 behaalde in de nationale hitparade.In 1962 stond Mina ze twee weken op nummer 1 op de Nderlandse hitparade met het nummer Heißer Sand. Mina is geroemd om haar krachtige en wendbare stem die iets meer dan 4 octaven aankan.

Afgeleide namen: Mena, Min, Minette, Mini, Minna, Minne, Minnette, Minnie

Geboortekaartjes met de naam Mina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Floor   13 Mar 2015
Super mooie naam, die in heel veel talen gebruikt kan worden en in elke taal een andere mooie betekenis heeft.

Emma   03 Jun 2012
Heéééééél mooie naam!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455