Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Milla

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Milla: Meestal is Milla is een verkorting van Camilla, dat "vriendelijk" betekent. Maar Milla kan ook een verkorting zijn van Emilia, met als betekenis "navolger" of "mededinger". Mogelijk is Mila ook afgeleid van de Slavische naam Ludmilla dat "door het volk bemind" betekent.

Bekende naamdragers

Milla Jovovich (1975) is een Amerikaanse actrice, supermodel en muzikante. In 1987 verscheen ze op de cover van het Italiaanse modeblad Lei. Milla Jovovich kreeg haar eerste filmrol in 1988 in de thriller Two Moon Junction. In 1991 kreeg ze haar eerste hoofdrol in The Return To The Blue Lagoon.

Afgeleide namen: Mila, Milina, Lida, Ludmilla, Emilia, Emily

Geboortekaartjes met de naam Milla

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Milla. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Milla of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Milla kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Milla of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

millma   09 Nov 2010
ik ben heel blij met mijn naam. groetjes milla


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455